Administratief medewerker of administratiekantoor?

medewerker of kantoor

Bij de keuze om ondersteuning te zoeken voor de administratieve afdeling, kan je een vacature plaatsen voor een nieuwe medewerker of je schakelt een administratiekantoor in. Waarom zou je voor de een kiezen of juist voor de ander? Naar welke aspecten ben je op zoek op de plek op te vullen?

Mogelijke redenen nieuwe positie

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je als bedrijf op zoek gaat naar een nieuwe medewerker of administratiekantoor.

Jullie groeien als bedrijf bijvoorbeeld en het werk stapelt zich alleen maar verder op. Rapportages worden steeds later opgeleverd en vragen omtrent de cijfers worden niet beantwoord.
Andere redenen voor de nieuwe positie kunnen zijn; zwangerschapsverlof, ontslag, pensioen, frisse wind of voor meer kennis.

Medewerkers

Bij het aannemen van een nieuwe medewerker hebt je uiteraard voordelen en ook zeker nadelen. Een medewerker kan te allen tijde werkzaamheden oppakken en heb je korte lijnen mee. Ook heb je zekerheid en stabiliteit in de kosten die een werknemer met zich meebrengt. De medewerker zal ook alle ins en outs van het bedrijf leren kennen en heeft doorgroeimogelijkheden. Echter zijn goede werknemers of talenten tegenwoordig erg schaars. 

Nadelen ten opzichte van een administratiekantoor lees je in de volgende alinea. 

Administratiekantoor

De andere keuze is in zee gaan met een (nieuw) administratiekantoor. Een kantoor beschikt over alle kennis, is flexibel, kan tijdelijk ingehuurd worden, heeft de software, helpt met optimalisatie van processen, heeft eigen faciliteiten en hoeft vaak niet lang ingewerkt te worden.

Een groot nadeel waar vaak aan wordt gedacht, is dat een administratiekantoor veel geld kost. Een goed kantoor levert juist geld op door optimalisaties en door fiscale kansen te zien. 

Wij hebben de flexibiliteit om de werkzaamheden op kantoor bij ons in Alkmaar uit te voeren of bij jullie op locatie.

Keuze medewerker of administratiekantoor

Na wikken en wegen heb je een keuze gemaakt. Een administratiekantoor is vaak eenvoudiger te vervangen door een medeweker dan andersom.

Bij een zwangerschapsverlof van een van je medewerkers wil je tijdelijk hulp en met een nieuwe medewerker gaat dit toch vaak lastiger. 

FIT Administraties