Jaarrekening en rapportages

Jaarrekening en rapportages

Gedurende het jaar heb je inzicht in je cijfers middels rapportages en over het hele jaar stellen wij de jaarrekening op.

De jaarrekening

De meeste mkb-bedrijven zijn wettelijk verplicht om een jaarrekening samen te stellen. Een jaarlijks terugkerend, tijdrovend proces waar wij jou graag bij helpen. Wij zorgen dat je aan al je verplichtingen voldoet, en misschien nog wel belangrijker: je kunt de jaarrekening ook gebruiken als basis voor gesprekken over groeiplannen, financiering, risico’s of strategische herformuleringen.

Wij sparren daar graag met je over en voorzien jou indien gewenst ook graag van tussentijdse verslagen, dashboards en andere (management)rapportages.

Tevens zijn de jaarcijfers de basis van de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Jaarrekening rapportage

Rapportages

Cijfers zijn de basis van financiële en strategische beslissingen. De jaarrekening volstaat dan niet altijd om het juiste inzicht te krijgen.  FIT voorziet jou en jouw onderneming van gemak met actuele cijfers middels periodieke rapportages of cijfers vanuit de administratie.

Begrotingen

Wil je weten hoe je de groei van jouw onderneming in kaart kunt brengen, of wil je hulp bij het opstellen van je begroting? Wij voorzien je graag van advies en doen er alles aan om jou de beste begroting op te stellen.

Managementrapportages

Concrete inzichten in de cijfers nodig? Een verhelderende samenvatting voor non-financials, of een uitgebreide rapportage waarmee jouw managementteam de koers voor de komende jaren bepaalt? FIT ontwikkelt daar graag een heldere managementrapportage voor. Bijvoorbeeld een realtime dashboard, waarmee u sturing aan uw organisatie geeft.

Fiscale aangiftes

Vanuit de jaarcijfers volgt de aangifte inkomstenbelasting of aangifte vennootschapsbelasting. Blijkt tussentijds dat de winst hoger of lager uitvalt dan vooraf gedacht? Dan dienen wij een nieuwe voorlopige aanslag in, zodat jij voldoende liquide middelen houdt.

Advies

Samen kunnen we zorgen dat de financiële administratie up-to-date is, maar belangrijker is nog de cijfers begrijpen en vanuit daar het advies te vormen. Dit stukje persoonlijke aandacht geven wij mee aan elke FIT medewerker, zodat jij gericht kan ondernemen.

Automatisering: efficiënt en minder kans op fouten

De automatisering zorgt niet alleen voor efficiëntie en minder kans op fouten, maar ook voor een jaarrekening die naadloos aansluit op de financiële administratie. Voor velen logisch dat het aansluit, maar lang niet overal van toepassing. Bij FIT wel.

Jaarrekening rapportage - diensten
Past onze werkwijze bij jou en jouw onderneming?

FIT Administraties