Fiscaal

Fiscaal

Fiscaal

Bij fiscale aangiftes is het belangrijk dat deze tijdig worden ingediend en dat kansen worden benut. Bovendien moet alles volgens de wettelijke vereisten gedaan worden. Door fiscale kansen te benutten wordt de onderneming steeds meer financieel FIT.

Fiscale aangiftes komen voor uit de boekhouding en de jaarrekening. Uit de aangiftes, die fiscaal zijn opgesteld, halen wij adviespunten en complexe fiscale vraagstukken overleggen wij met Belastingadvieskantoor RSM. FIT Administraties heeft een nauwe samenwerking met RSM, waardoor wij gezamenlijk het onderste uit de kan halen voor jou.

Welke aangiftes doen wij?

Omzetbelasting (BTW)

Elke maand, kwartaal of jaar dient de aangifte omzetbelasting te worden ingediend bij de Belastingdienst. Door onze rechtstreekse koppeling met de Belastingdienst kunnen wij online direct de aangifte indienen.

Intracommunautaire prestaties (ICP)

Bij leveringen naar bedrijven buiten Nederland, maar binnen de EU wordt de aangifte ICP opgesteld. In deze aangifte worden de BTW nummers van de afnemers met het nettobedrag aangegeven.

Inkomstenbelasting (IB)

Iedere inwoner van Nederland boven de 18 jaar moet aangifte IB indienen. Wij verzorgen particuliere aangiftes inkomstenbelasting en ook voor ondernemers.

Vennootschapsbelasting (VPB)

Gelijk aan de jaarrekening staat de aangifte vennootschapsbelasting. De cijfers van de jaarrekening worden doorgezet naar de aangifte VPB en bepalen de fiscale positie voor dat jaar.

Voorlopige aanslag

Voor de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting kan een voorlopige aanslag aangevraagd worden. Bij een voorlopige aanslag ga je vooraf van een bepaald resultaat uit, zodat je de belasting vooruit kunt betalen.  Zo heb je meer zicht in je liquiditeit, maar je voorkomt ook eventuele boetes. 

Advies omzetbelasting en vennootschapsbelasting

In de aangifte omzetbelasting, ook wel btw-aangifte genoemd, kunnen complexe zaken in zitten. Ook als je zaken doet met andere landen krijg je te maken met andere wet- en regelgeving, waardoor het steeds belangrijker wordt om je btw-aangifte te controleren door een deskundige. 

Bedrijven met de rechtsvorm BV of NV zijn verplicht om aangifte vennootschapsbelasting in te dienen. Ook stichtingen, verenigingen, maatschappen en buitenlandse bedrijven die actief zijn in Nederland zijn onder bepaalde omstandigheden verplicht aangifte te doen.

De deadline voor het indienen van de aangifte is op 1 juni van het volgende jaar. Wij vragen standaard voor al onze klanten uitstel aan, waardoor je geen boete voor het niet indienen van de aangifte zult ontvangen. 

Fiscaal fit administraties
Meer informatie over onze fiscale werkzaamheden?

FIT Administraties