Fiscaal

Fiscaal bij FIT

Fiscaal

Bij fiscale aangiftes is het belangrijk dat deze tijdig worden ingediend en dat kansen worden benut. Bovendien moet alles volgens de wettelijke vereisten gedaan worden. Door fiscale kansen te benutten wordt de onderneming steeds meer financieel FIT.

Fiscale aangiftes komen voor uit de boekhouding en de jaarrekening. Uit de aangiftes halen wij adviespunten en complexe fiscale vraagstukken overleggen wij met Belastingadvieskantoor RSM. FIT Administraties heeft een nauwe samenwerking met RSM, waardoor wij gezamenlijk het onderste uit de kan halen voor jou.

Welke aangiftes doen wij?

Omzetbelasting (BTW)

Elke maand, kwartaal of jaar dient de aangifte omzetbelasting te worden ingediend bij de Belastingdienst. Door onze rechtstreekse koppeling met de Belastingdienst kunnen wij online direct de aangifte indienen.

Intracommunautaire prestaties (ICP)

Bij leveringen naar bedrijven buiten Nederland, maar binnen de EU wordt de aangifte ICP opgesteld. In deze aangifte worden de BTW nummers van de afnemers met het nettobedrag aangegeven.

Inkomstenbelasting (IB)

Iedere inwoner van Nederland boven de 18 jaar moet aangifte IB indienen. Wij verzorgen particuliere aangiftes inkomstenbelasting en ook voor ondernemers.

Vennootschapsbelasting (VPB)

Gelijk aan de jaarrekening staat de aangifte vennootschapsbelasting. De cijfers van de jaarrekening worden doorgezet naar de aangifte VPB en bepalen de fiscale positie voor dat jaar.

Voorlopige aanslag

Voor de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting kan een voorlopige aanslag aangevraagd worden. Bij een voorlopige aanslag ga je vooraf van een bepaald resultaat uit, zodat je de belasting vooruit kunt betalen. Zo heb je meer zicht in je liquiditeit en worden eventuele boetes voorkomen.

Meer informatie over onze fiscale werkzaamheden?

FIT Administraties