Automatisering administratie

Automatisering

Onze kracht is het inzetten van IT voor verschillende interne en externe bedrijfsprocessen. Zo zetten wij ook IT ter automatisering in voor de financiële administratie, jaarwerk en fiscale aangiftes

De standaard

Wij willen naar een standaard voor de boekhouding toe die voor iedereen werkbaar is. Hierbij zijn de volgende stappen van toepassing:

  1. Facturen worden met een automatische forward of via Peppol direct naar onze scan en herken oplossing Smartbooqing gestuurd.
  2. De factuur wordt vervolgens automatisch geboekt als alle parameters op groen staan.
  3. Inkoopfacturen worden eventueel door jou geautoriseerd en vervolgens direct betaald vanuit Exact Online middels de PSD2 koppeling met de bank. De verkoopfacturen worden in Exact Online of andere software opgesteld en worden direct geboekt in de administratie.
  4. Wij verwerken de banktransacties, voeren waar nodig aanvullende boekingen door en controleren de administratie.
  5. Jij hebt vervolgens direct inzicht in actuele cijfers en de aangifte omzetbelasting kan direct vanuit de boekingen in de administratie gegenereerd worden.

Bovenstaand proces is beknopt uitgeschreven en leggen wij graag persoonlijk nader uit. Dan kunnen wij direct kijken wat voor jouw onderneming van toepassing en het best werkbaar is.

Voordelen automatisering administratie

Automatiseren maar toch persoonlijk

Alles willen automatiseren is toch onmogelijk en totaal niet persoonlijk? Klopt. Wij praten ook liever tegen mensen dan tegen beeldschermen en blijven altijd op zoek naar mogelijkheid om processen efficiënter in te delen. Dit doen wij dan ook graag met jou. Het proces moet voor beide duidelijk en werkbaar zijn.

Samen of alles uitbesteden

Wij richten onze administraties zo in dat je zelf de volledige boekhouding kan voeren en dat wij alleen meekijken om te checken of alles klopt. Of je besteed de administratie volledig aan ons uit. Het enige wat je dan hoeft te doen is een automatische forward in te stellen voor alle inkomende en uitgaande facturen. Een middenweg is natuurlijk ook mogelijk.

automatisering administratie

Automatisering: efficiënt en minder kans op fouten

De financiële administratie is complex en daardoor vaak foutgevoelig. Vaak zijn koppelingen met andere data en softwaresystemen noodzakelijk, bijvoorbeeld met de Belastingdienst, banken, KvK en financiers. Maar ook kassasystemen en verkoopfacturatie tot vastgoedmanagementsystemen en loonpakketten.

Past onze werkwijze bij jou en jouw onderneming?

FIT Administraties