Into Business Alkmaar

Into Business Alkmaar

FIT Administraties heeft een artikel in het blad Into Business Alkmaar geplaatst over ons ontstaan en over de (geen) meerwaarde van een accountant. Het artikel is ook volledig te lezen op Into Business zelf en we zijn erg trots op wat we de afgelopen ander half jaar hebben bereikt!

FIT Administraties is nog jong, maar de 7 vaste medewerkers beschikken samen over een schat aan ervaring: meer dan 100 jaar. Directeuren Tim Stroomer en Serge Leloux willen doorgroeien naar circa 20 medewerkers. Maar liever niet meer, want naast ondernemen willen Tim en Serge ook graag blijven doen wat ze nu doen.

FIT Administraties, omdat een accountant vaak niet verplicht is

Wat dat inhoudt? Klanten ontzorgen. Hoe? Door lean and mean ondernemers het administratieve reilen en zeilen van hun bedrijf uit handen te nemen. Wie die klanten zijn? Met name bedrijven die niet verplicht zijn om een accountant in de arm te nemen. Dat laatste vraagt om uitleg. “Veel MKB-ers maken onnodig veel kosten door een accountant in te schakelen, terwijl een administratiekantoor toereikend is. De tijd die de accountant besteedt aan de verplichtingen van hun beroep gebruiken wij om er voor onze klanten uit te halen wat erin zit, zoals het optimaal benutten van fiscale faciliteiten”, vertelt Tim.

Ontstaan

Serge en Tim hebben jarenlang bij RSM gewerkt. In die periode veranderde de wet- en regelgeving en groeide dat bedrijf internationaal hard, waardoor RSM niet meer paste bij een groep klanten. “In goed overleg met RSM en die klanten is toen afgesproken dat wij die klanten zelfstandig gingen bedienen. En wij, dat waren naast Tim en mij nog 5 andere financiële experts die dus sinds de oprichting in december 2021 bij ons werkzaam zijn”, zegt Serge. Naast financiële ervaring en een laagdrempelige benadering hamert FIT, dat staat voor Finance & IT, op gemak. Tim: “Wij hebben veel ICT-kennis en Exact Online springt er qua gebruikersgemak en mogelijkheden bovenuit. Door onze klanten te helpen met het automatiseren en optimaliseren van hun administratie houden zij meer tijd over voor hun corebusiness.”

Gemak

Serge vult aan: “Door de software slim te gebruiken hebben onze klanten geen omkijken naar de administratie, jaarrekening en fiscale aangiftes. Zo maken wij het voor onze klanten, en natuurlijk ook voor onszelf, gemakkelijk. Dat maakt van FIT Administraties een next level boekhouder.”

Het volledige artikel is hier te lezen.

FIT Administraties