Beweeg achter je bureau

Bewegen achter je bureau

De meeste mensen zitten tegenwoordig het grootste deel van de dag achter hun bureau te werken. Dit kan leiden tot een vermindering van de bloedcirculatie, spierverzwakking en zelfs rugproblemen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige trainingen die je kunt doen terwijl je achter je bureau zit om ervoor te zorgen dat je blijft bewegen en gezond blijft. In dit artikel geven we enkele voorbeelden van trainingen die je achter je bureau kunt doen om actief te blijven en gezond te blijven, zelfs als je het grootste deel van de dag achter je bureau moet zitten. Beweeg achter je bureau!

Beweeg achter je bureau

Trainingen die je achter je bureau kunt doen zijn een handige manier om tijdens het werk te blijven bewegen en tegelijkertijd productief te blijven. Hieronder staan enkele voorbeelden van trainingen die je achter je bureau kunt doen:

  1. Neerwaartse Hond: Dit is een yoga-oefening die je kunt doen terwijl je op je stoel zit. Begin door te zitten met je benen onder je bureau en je handen op het bureau. Duw vervolgens je handen tegen het bureau terwijl je je benen naar achteren strekt en je heupen omhoog tilt, zodat je in de hondenpose komt te zitten. Houd deze houding enkele seconden vast en keer vervolgens terug naar de beginpositie.

  2. Armstrekken: Zit rechtop op je stoel en strek je armen voor je uit met je handpalmen naar beneden. Strek vervolgens je armen zo ver mogelijk naar voren en houd deze positie enkele seconden vast. Keer vervolgens terug naar de beginpositie. Dit kun je herhalen met je armen naar boven gericht, naar beneden gericht en naar de zijkanten gericht.

  3. Heuprotatie: Zit op de rand van je stoel met je benen iets uit elkaar. Til een knie op naar je borst en draai vervolgens je heupen naar de andere kant. Laat je knie weer zakken en herhaal dit met je andere knie. Dit is een goede oefening voor je heupgewrichten en rugspieren.

  4. Staan en zitten: Sta op en ga weer zitten terwijl je je armen boven je hoofd heft en strekt. Dit is een goede oefening om je spieren in je benen en rug te versterken en om je bloedcirculatie te verbeteren.

Door regelmatig deze oefeningen te doen tijdens het werk, kun je ervoor zorgen dat je actief blijft en gezond blijft, zelfs als je het grootste deel van de dag achter je bureau moet zitten.

FIT Administraties