Startende ondernemer

Als startende ondernemer komt er veel op je af. Je schrijft je in bij de kamer van koophandel en vervolgens komt er allemaal informatie op je af. Brieven van de Belastingdienst worden ontvangen, je moet btw aangifte doen, je moet een administratie bijhouden en zo zijn er nog veel meer verplichtingen.
Startende ondernemer bij de Belastingdienst
Je kent de Belastingdienst wellicht alleen van de blauwe enveloppen, maar ook zij ontwikkelen steeds door. Het is niet meer een orgaan waar je alleen maar verantwoording aan aflegt, maar ze proberen je ook te helpen bij de opstart van je onderneming. Ze geven praktische tips en informatie waar je allemaal aan moet denken als starter. Alle informatie van de Belastingdienst voor startende ondernemers vind je hier.
Mocht de informatie niet voldoende zijn, kan je in eerste instantie een chat starten. Indien je veel vragen hebt, kan je ook er voor kiezen om een videogesprek in te plannen met een medewerker.
De Belastingdienst voorziet in tips vanuit hun perspectief. Wij raden aan om het door te lezen en vervolgens bij ons te komen met aanvullende praktische vragen. Uit onze ervaring weten wij dat starters verdwaald in de informatie kunnen raken en daardoor fouten kunnen maken. Als ondernemer heb je de mogelijkheid om alles zelf op te pakken als aangiftes omzetbelasting en inkomstenbelasting. De gedachte kan dan ook zijn dat een financieel dienstverlener veel kost, waardoor je het allemaal zelf wilt gaan doen. Hierbij zijn twee pijlers belangrijk:
1. De tijd die je in de administratie stopt, kan je ook in je onderneming stoppen. Je haalt hier meer energie uit en deze tijd zal je (uiteindelijk) ook omzet opleveren.
2. Door een financieel dienstverlener in de armen te nemen, weet je dat je alle kennis in huis haalt. De kosten die je voor een dienstverlener maakt, levert je geld op door tips die worden gegeven en door de minimale fouten die worden gemaakt die je zelf anders wel maakt.